Perunavelliä Finnjävel

Perunavelli:

6 kpl jauhoista perunaa kuten Bellarosaa

4 dl maitoa

2 dl kuohukermaa

25 g voita

ripaus suolaa

Kuori ja keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Valuta ja laita tehosekoittimeen. Kiehauta kerma, maito ja voi. Kaada mukaan ja soseuta tasaiseksi löysäksi soseeksi. Mausta vielä lopuksi kevyesti suolalla.

Laita kuumana kermasifoni pulloon ja lataa kahdella patruunalla. Sekoita hyvin ja pursota vaahto varovasti lautasille.

Tarjoa perunavelli keitetyn Jussi-perunan ja friteeratun Annabelle-perunan kanssa. Mausta lopuksi pienellä tilkalla Linnunradan hamppuöljyä.

--

Henri Alen

Kokki, omistaja

Ravintola Muru, Pastis, bystro ja todellinen Finnjävel

Tel: 041-5368770

Twitter: @HenriAlen