top of page

Tyrnävällä on kylvetty siemenet Uuden Perunan Juhlalle

Lähiruokaa, livemusiikkia ja hyvinvointia. Ennen syksyn perunamarkkinoita Tyrnävällä juhlitaan uutta perunaa uuden tapahtuman ympärillä. Jos kyseessä olisi kaupunkitapahtuma, voitaisiin puhua urbaanista block partystä. Tyrnävällä 20. - 21.7. järjestettävää Uuden Perunan Juhlaa voidaan kuitenkin paremmin kuvata ennakkoluulottomaksi ja yhteisölliseksi torijuhlaksi, johon myös naapurikuntien asukkaat sekä kauempaakin tulevat on kutsuttu juhlimaan.

Uuden Perunan Juhlan myötä jo perinteeksi muodostuneet Tyrnävän Siemenperunamarkkinat sekä Perunamarkkinat saavat väliinsä uuden tapahtuman, jossa nimensä mukaisesti juhlitaan heinäkuussa nostettavaa uutta perunaa. Viime vuosina ruokakauppojen hyllyille on tullut paljon uusia ruokia ja raaka-aineita. Uuden Perunan Juhla kannustaakin näkemään myös tutun perunan uudessa valossa ja kokeilemaan perunaa ennakkoluulottomasti uusissa yhteyksissä. Tapahtumassa pääsee tutustumaan perunan monipuolisuuteen samalla kun Sana, Maarit Hurmerinta sekä monet muut artistit viihdyttävät yleisöä Tyrnävän torin lavalla. Tapahtuman aikana jano sammuu pienpanimojen oluilla tai lukuisia palkintoja kahmineen paikallisen Shaman Spiritsin tuotteilla sekä tietenkin alkoholittomilla virvokkeilla.

Jos viikonlopun aikana peruna-annos tulee täyteen ja kaipaat vaihtelua, tarjoaa Tyrnävän Superviikonloppu vaihtoehtoja toritapahtumien oheen. Tyrnävä Tractor Pulling SM - osakilpailu järjestetään lauantaina 21.7. Tyrnävän pulling-areenalla (Kankaanlaita 1) ja Tyrnävän urheilukentällä pidetään 20. - 22.7. kansainvälinen agilitykilpailu, Tyrnävän Potturallit. Nähtävää ja koettavaa löytyy siis moneen makuun, joten merkitse viikonloppu kalenteriin ja suuntaa viettämään hyvää aikaa Tyrnävälle.

Harri Rauhanummi Sisällöntuottaja ja valokuvaaja, jolla jalat ovat tiukasti lakeudella, vaikka näköaloja toisinaan haetaan kauempaakin // www.harrirauhanummi.com

- - - Onko sinulla perunaan pohjautuva tuote tai hullu idea, jonka haluaisit tuoda Uuden Perunan Juhlaan? Ota yhteyttä tapahtuman projektipäällikköön Mikko Kukkohoviin: mikko.upj@gmail.com

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

bottom of page